Mistři - očima ze střídačky

15.06.2010 14:04

Dovolte mi napsat jeden z mých posledních příspěvků, jakožto trenér těchto skvělých kluků.

Nejdřív ale klikněte sem, skočte zpět na stránku a pak čtěte...

 

Poznali jsme se před pár lety, když jste přivedli Vy, rodiče, kluky na pardubický zimák s touhou udělat z nich budoucí Jágry, Hašky atd... Pamatuju jako dnes, když se v kurzu bruslení tato jména opakovala snad 20 x a připadalo mi to, jako stádo tučňáků, kteří se sunou ze strany na stranu...

Dnes tahle banda umí dobře bruslit, střílí góly, hokejově myslí... Mají za sebou desítky utkání, mnoho turnajů, plno výborných výsledků. Jsou to majitelé nádherných pohárů a cenných medailí. To nejcennější ale mají tihle šampióni v srdci. Naučili se, že se můžou opřít o partu, že mají kamarády a že je možné sportem dělat radost nejen sobě, ale i rodičům a všem, kteří jim fandí a dávají jim prostor pro to, co jejich děti milují.

Rodiče a rodinní fanoušci jsou samostatnou kapitolou. Poznal jsem Vás za tu dobu taky hodně. S některými jsme si nesedli, s některými je to v pohodě, s některými můžu říct, že jsme přátelé. Úplně mimo všechny kategorie je pak ,,velký táta Dan,,, který pro mě a pro kluky za poslední sezónu udělal to, co nám na očích uviděl a možná i jen tušil... Chci, abys věděl Dane, že jsem ještě nikdy nepotkal takhle super chlapa, stejně naladěného obětavého a ochotného dělat pro druhé. Jsem rád a pyšný na to, že jsme kamarádi a kdykoliv, cokoliv...jsem tady.

Ale k hokejbalu... Vloni, když jsme začali, byl to docela porod. Běhání - co to je? Jé - hele balonek, tak hurá za ním. Zkusili jsme si i MČR v Praze. Výsledek?Asi dobrý. Letos jsme to zkusili znovu. Běhání - většina ladný pohyb pantera, maximálně tygra usurijského. Myšlení a uvažování někde úplně jinde, nahrávky, střely...prostě paráda. Zkusili jsme si i MČR v Poličce. Výsledek? JSME MISTŘI!!!!!! Jak je to možné? Zkusím to najít a zhodnotit kluky jednoho po druhém....

Brankáři: - spolehlivá zeď

Patrik Ryba - kluk co začal chodit na hokej a myslím, že ho to moc nebavilo v poli. Nestíhal ostatním, ale velice poctivý. Na hokejbal ho přivedl tatínek, že kluk to chce zkusit v brance. Za necelé dva měsíce je z něho výborný golman, který se 100% najde i na ledě. Svojí pracovitostí se bude jenom zlepšovat a bude dobrý. Na turnaji byl velice platnou oporou a dostal pouze jeden gól. Výborný výkon Páťo.

Jiří Bitnar ml. - neměl bych hodnotit svého syna, ale je součástí týmu. Na ledě to zkusil taky, ale nevzalo ho to za srdce. Asi i díky bráchovi přišel na hokejbal a zkusil to. Pak se oblékl do brankářského a už to nesundal. Na to, že mu je jenom 6, si myslím, že se v brance začíná slušně ohánět a díky svým ,,učitelům Adamovi a Jankovi,, určitě zůstane sněhulákem. Na turnaji měl několik výborných zákroků, hlavně při nájezdech 1 na 1. Dostal také pouze jeden gól. Díky Georgo.

Obránci: - neprostupná hráz

David Matěcha - dostává do situace, kdy z něho bude základní kámen všech týmů,ve kterých se kdy objeví. Spolehlivý obránce, který se naučil už i střílet, salám, který už i běhá, pohodář a kluk do nepohody, o kterého se můžou kluci opřít. Spolu v Vožuchem na turnaji SUPER OBRANA.

Vojta Voženílek - tichý kluk, který se neskutečně zlepšuje. Začíná střílet, myslet, nahrávat... Vojtíku jen tak dál. Na turnaji v posledním zápase zcela vymazal nejlepšího hráče Poličky. Výborný výkon.

Míša Hrádek - dovolím si bez nadsázky říct - jednoznačně nejlepší bek turnaje. Naprosto perfektní myšlení, výborná střela a hlavně srdíčko. To co předváděl, za to by se nemusel stydět starší žák. Skromný, kamarád - máš velikou budoucnost Míšo, zůstaň sám sebou.

Matyty Odehnal - spolehlivost, myšlení, nahrávka, střela - to všechno tenhle hráč má. Nebojí se osobních soubojů - je radost ho pozorovat. Roste z něho dobrý obránce.

Davča Dymák – velice nenápadný a skromný kluk s velikou snahou. Jeho chvíle si myslím přijdou velice brzo a bude patřit mezi ty lepší-jenom vydržet.

Vojtík Novotný – první z ,,nehokejistů,,. Čistokrevný hokejbalista, velice šikovný, universální hráč. Je to jeden ze stavebních kamenů svítkovských hvězdiček.

Útočníci: - kousající sršni

Žigo Lašák – co říct o někom, kdo Vám přiroste k srdci od první chvíle jako vlastní syn… Velice šikovný a skromný kluk. Snaží se být ve všem nejlepší a to ho dotáhne velice daleko. Na turnaji ve spojení se Zemim nepřekonatelná dvojice. Talent od přírody se správnými geny. Díky Žigo.

Tomáš Zeman – ten za poslední roky roste v naprostou jedničku. Hokejově mu to myslí, nahrává, střílí…působí naprosto přirozeně jak v hokeji, tak v hokejbale. To, že byl už na druhém turnaji vyhlášen jako nejlepší hráč není náhoda. Dokáže se sehrát s každým. Byl to hlavní strůjce našeho úspěchu a za to mu patří veliký dík.

Kubík Lemberk – tenhle klučina teprve roste, ale už zná svoje místo. Nebojí se osobních soubojů, je rychlý… Přijde doba, kdy začne dávat góly a pak už nebude chtít přestat. Jenom vydržet!!!

Danda Dlouhej – přes svoji výšku, jedno z největších srdcí, které jsem měl tu čest poznat. Bojovník a správném kluk. Umí hrát pro kolektiv, umí i střílet góly. Přál bych mu nějaké ty centimetry navrch, aby mohl ukázat všem, kde je jeho místo a že bez něho to nebude nikdy ono.

Viky Kazda – to je živá voda, motorová myš, nasr…vosa –já nevím kde se v tom klukovi bere tolik energie a hlavně neubývá. Je to motor týmu a v poslední době i střelec. Finále bylo jeho a dokázal soupeře dostat na kolena. Super práce Viky – díky.

Adys Svoboda – kapitola sama pro sebe, salám s velkým srdcem, ale pozor!!! Za poslední dobu se raketově zlepšuje, jde nad svoje síly a umí střílet góly a taky se z nich radovat. Tvář má jako andělíček, ale je to pořádný rafan. Drž se sportu Adame a budeš borec.

Svítkovské hvězdičky: - nastupující zlato

Lukášek Novotný -  jde mu to super v útoku, umí to i v brance. Velice brzy bude na úrovni svého většího brášky a myslím si, že ho jednou přeskočí…

Martínek Korbel – bude to tahoun, nebojí se osobních soubojů s podstatně většími kluky, dokáže vystřelit – výborná práce Martine

Adélka Cejpová – růžový květ v trní. Obdivuju ji, sama holka mezi kluky, ale neztratí se, umí bojovat. Je skromná a učí se velice rychle. Je to prostě správná holka a moje princezna…

Ondra Lapka – velice šikovný klučina, je potřeba, aby se do tohoto sportu víc dostal, umí běhat a bude tahounem.

A jako posledního si nechávám

Lukášek Matěcha – co říct k tomuhle 5-ti letému dráčkovi??? Bojovník, srdíčko, které se strašně snaží… Vyrůstá s bráchou, který mu může hodně dát, je v partě, která mu dá ještě víc, má rodiče, kteří ho budou podporovat ve všem… má veliké štěstí a přeju mu, aby vyrostl ve velikého člověka a jestli bude sportovat, nebo ne, bude pro mě pořád ,,dráčkem,, který dokáže vytáhnout člověka ze špatné nálady.                                                                                    


Fanoušci a rodiče: - nejlepší v republice

Ze střídačky to člověk vnímá jinak, než z ,,kotle,,. Můžu Vám říct, že jste opět byli ta stará, skvělá parta, co táhne za jeden provaz. Neskutečná atmosféra při zápasech, výborné zázemí… Věřte, že na Vás Vaše děti můžou být hrdí a pokud zůstanete takoví, budou mít vždy o jednoho hráče na hřišti víc, než jejich soupeři. Díky za Vaši podporu nejen na tomto turnaji, ale i na hokeji, bez Vás by to nešlo. Moc si toho vážím.

 

Je možné s tímhle složením manšaftu a fanoušků vůbec prohrát??? V žádném případě!!! Proto jsme v republice nejlepší, proto jsme mistři, proto nám můžou všichni závidět...

 

A ještě pár vět závěrem: Hadičky moje, přeju Vám do dalších let hlavně zdraví a aby se Vám vyhýbaly zranění, Mnoho úspěchů ve sportu, který budete dělat, dělejte ho vždy naplno a ukažte v něm Vaše srdce. Věřím, že dosáhnete všeho, co si přejete, jenom zůstaňte takoví, jací jste teď – super kluci a super parta. I když s Vámi teď už nebudu, kdykoliv zavolejte, nebo se stavte, rád Vás uvidím a budu Vás sledovat. Rodičům bych chtěl poděkovat za podporu, za super strávené chvíle na turnajích, za fandění i za náměty na další práci. Danovi za všechnu tu práci, kterou jsem díky jemu mohl vynechat, za jeho organizační schopnosti a vždy super náladu, o kterou jsem se mohl opřít. Kdyby si byl ženská a já svobodný – chtěl bych Tě mít doma. Moc za všechno děkuju Dane.

 

Super roky strávené s Vámi všemi, zakončené titulem Mistra republiky…co víc by si člověk a trenér mohl přát??? Snad aby to nikdy neskončilo… Bohužel, je to jinak. Takže alespoň nakonec: ….no a coooooooooooo

 

 

 

Díky Vám všem

Váš trenér Jiří Bitnar