MČR minipřípravek v Poličce - MISTŘI!!!

14.06.2010 07:54

O víkendu ve dnech 12.-13.6. proběhl v Poličce turnaj, který byl vyvrcholením naší hokejbalové sezóny. Mistrovství České republiky minipřípravek.

Naši borci (a jedna borkyně) zvítězili a dovezli domů pohár MISTRA ČR!!!

Ale vezmu to pěkně popořádku...příběh začíná :-))

* začalo to vlastně v loňském roce, kdy našeho trenéra Jirku Bitnara napadlo vyplnit hokejbalem období "bez ledů" a doplnit + zpestřit tím období letní přípravy. Proč ne - vše je stejné, jen ty brusle chybí a k míčku se musí prostě doběhnout. Byly to krušné začátky, neboť náš ročník narážel na starší soupeře a i když se statečně pral s borci, kteří po odehrání zápasů odjížděli domů na babetách - sbírání zkušeností bylo neocenitelným vkladem do sezóny letošní...

* letos jsme se opět sešli na hřišti u trati ve Svítkově s jednoznačným cílem - urvat medaili na mistrovství ČR ročníku 2001. Všem účastníkům patří obdiv i uznání, neboť současně probíhá letní příprava HC a kluci jsou tak vlastně 4x týdně v zápřahu.

* začali jsme doplňovat v utkáních Svítkovskou kategorii mladších žáků a ač byli soupeři leckdy o hlavu vyšší než naši hráči - šikovností a rychlostí jsme nahrazovali fyzický deficit = stačili jsme a rozhodně jsme se "otrkali" a získali další zkušenosti. Následoval domácí turnaj přípravek, kde jsme obsadili druhé místo a těšili jsme se na první letošní "spravedlivé" měření sil na turnaji v Heřmanově Městci. Tento turnaj vypsaný pro "náš" ročník 2001 a mladší jsme s přehledem vyhráli a dostali jsme tak relevantní odpověď na otázku jak na tom ve skutečnosti jsme. Vítězstvím jsme si dali pádnou odpověď, která živila naše ambice na vrchol sezóny.

*** a je to tady! Bílá lavina obsadila stadion v Poličce a ona pověstná třešinka na dortu je tu! Celý turnaj jsme hráli v bílém kompletu a rodičové a sourozenci obdrželi klasické a již tradiční dresy ve stejné barvě - prostě bílá lavina. Naladit hlasivky, vyladit buben, vytáhnout "řechtačky" a jde se na to....

SOBOTA 12.6.

> SVÍTKOV STARS PARDUBICE - KOMETA POLIČKA "A"  1:0 ( 0:0, 1:0)

   (branka: Tomáš "zemi" ZEMAN)

- úvodní zápas a hned předčasné finále! Nevím, jak se losovalo pořadí zápasů celého turnaje, ale trochu nás napadala myšlenka že si domácí horký favorit na celkové prvenství vybral na rozehrání pod dojmem loňské sezóny naši armádu. Ať to je nebo není pravda - chyba lávky! Naši borci zařadili od začátku nejvyšší rychlostní stupeň a hra se přelévala z jedné strany na druhou. K vidění byly krásné kombinace, tvrdé střely a zázračné gólmanské zákroky. Rozhodla naše velká zbraň a taktika se kterou jsme slavili úspěch po celý turnaj. Výborná obrana připomínající tradiční Prešovský beton a "smrtící" výpady do soupeřova obranného pásma. Autorem vítězné branky byl náš "snajpr" Tomáš "zemi" Zeman, který tak svým zásahem do černého odstartoval naši spanilou jízdu....

> SVÍTKOV STARS PARDUBICE - PEDAGOG ČESKÉ BUDĚJOVICE  3:1  (1:0, 2:1)

  (branky: Ján "žigo" LAŠÁK, Tomáš "zemi" ZEMAN, Viktor "kazdič" KAZDA)

- druhý velmi důležitý zápas s loňským finalistou jsme začali ve stejném tempu jako předchozí utkání. Potřebovali jsme potvrdit předchozí vítězství a zvednout si ještě více narůstající sebevědomí. Úvodní polovinu jsme vyhráli nejtěsnějším rozdílem 1:0, když "žigo" Lašák prostřelil bombou gólmana soupeře. Ve druhém dějství jsme opět zařadili ještě vyšší rychlostní stupeň a po několika dělových střelách od modré našich obránců dorazil Tomáš "zemi" Zeman jednu z těchto střel zá záda gólmana soupeře. Pojistku a naše celkové druhé vítězství potvrdil samostatným únikem náš "rakeťák" a "motorová myš" Viktor "kazdič" Kazda. Soupeřovo snížení znamenalo pouze kosmetickou úpravu v zápase, který jsme měli pod kontrolou.

> SVÍTKOV STARS PARDUBICE - HBC NOVÉ STRAŠECÍ  9:0 ( 6:0, 3:0)

 (branky: Tomáš "zemi" ZEMAN - 4,  Ján "žigo" LAŠÁK - 2, Adam "ádys" SVOBODA, Vojta "vojťas" NOVOTNÝ, Daniel "dlouhej" VÁCLAVEK) 

- tento zápas se sympatickým mladým mužstvem, které přijelo jako my loni sbírat zkušenosti, byl jasnou záležitostí v tuto chvíli již jasného favorita z Pardubic. Všichni si s chutí zahráli a zastříleli si a toto "povinné" vítězství zakončilo sobotní vítězné tažení turnajem.

Program se nám trochu natáhl a naše poslední utkání bylo po dohodě přeloženo na nedělní ráno. Odjeli jsme tedy plni dojmů do našeho dočasného tábora, kde jsme vše samozřejmě probrali. Kluci padli po večeři do peřin a příjemně unaveni nabírali spánkem síly do dalších bojů...

NEDĚLE 13.6.

> SVÍTKOV STARS PARDUBICE - TATRAN TŘEMOŠNÁ  4:0  ( 2:0, 2:0)

  (branky: Tomáš "zemi" ZEMAN - 2, Ján "žigo" LAŠÁK, Viktor "kazdič" KAZDA)

- utkání s dalším tradičním účastníkem turnajů jsme začali již v 7:50. Ovšem náš výkon vypadal jako bychom ani neměli pauzu. Opět velmi spolehlivý a takticky vyzrálý výkon korunovaný čtyřmi a půl góly. A ten půl-gól? V poslední vteřině se trefil dlouhán Danda Václavek - rozhodčí ovšem gól neuznali. Ale vnitřně jsme přesvedčeni o regulérnosti - tedy alespoň "půlčik" -:))

> SVÍTKOV STARS PARDUBICE - HBC ŠKODA PLZEŇ  4:0 ( 2:0, 2:0)

  (branky: Tomáš "zemi ZEMAN - 3, Ján "žigo" LAŠÁK)

- opět tradiční soupeř z hokejového města a opět kvalitní výkon okořeněný hattrickem Toma ZEMIHO. Toto utkání se dá srovnat s tím předchozím - nejen výsledek, ale také předvedená hra byla prakticky stejná jako s Třemošnou. Tento výsledek nás katapultoval do finále turnaje a to bez ohledu na závěrečné utkání s Prostějovem!!!

> SVÍTKOV STARS PARDUBICE - HBC PROSTĚJOV (Kometa Polička "B")  2:0 (1:0, 1:0)

  (branky: Jakub "lembi" LEMBERK, Ján "žigo" LAŠÁK)

- toto utkání již nijak nemohlo ovlivnit naši historickou účast ve finále MČR a ani soupeř již nemohl změnit další pořadí a tak se hrál uvolněný hokejbal bez zbytečného stresu. Tým z Moravy (nastupující po celý turnaj jako Kometa Polička "B") byl důstojným soupeřem a jeho účast v boji o bronzové medaile rozhodně nebyla náhodná. Fyzicky zřejmě nejnadupanější tým (myšleno co do velikosti hráčů) ovšem nestačil na náš tradiční styl s betonovou obranou a rychlými výpady na soupeřovu polovinu. Tímto zápasem jsme zakončili základní část turnaje bez ztráty bodu s impozantním skóre 23:1 a poměrem střel 86:16 v náš prospěch !!!  

FINÁLE:

> SVÍTKOV STARS PARDUBICE - KOMETA POLIČKA "A"  4:1  (1:0, 3:1)

  (branky: Viktor "kazdič" KAZDA - 2, Tomáš "zemi" ZEMAN, Ján "žigo" LAŠÁK)

- skutečné vyvrcholení turnaje! Utkání předcházela taneční variace jednoho z rohodčích, který ještě více rozpumpoval plné ochozy stadionku v Poličce. Navíc krásná atmosféra ve které se oba tábory fanoušků střídaly v chorálových variacích a nedaly si nic zadarmo - stejně jako kluci na hřišti! Utkání začalo pěkně zostra - přesně jako zahajovací utkání v turnaji. Domácí hnáni touhou oplatit nám porážku ze základní skupiny hrozili stejnou zbraní jako my - rychlé výpady. Ovšem naše obrana v čele s gólmany odolávala a ještě navíc stačila vracet údery stejnou mincí - rozehrávkou na naše rychlá a šikovná tykadla v útoku. Do vedení nás dostal Jánko "žigo" Lašák, který prostřelil po delším obléhání domácí branky gólmana svojí klasickou dělovkou. V závěru první poloviny nás domácí dostali v naší početní nevýhodě pod tlak, ale odolali jsme a byli jsme stále blíže vytoužené zlaté medaili... Po změně stran se obraz hry nezměnil - útoky se přelévaly z jedné strany na druhou a z jedné takové šance se podařilo domácím dorážkou vyrovnat. Nabuzený soupeř začal zvyšovat obrátky, ale.....to my umíme také! Tomáš "zemi" ZEMAN vstřelil vítězný gól a otřesený soupeř vsadil vše na jednu kartu - totální ofenzíva! Ale to je přesně to, co nám vyhovuje. Po taktickém a ideálně načasovaném time-outu našeho týmu se vzbudila v pravý čas nelítostná saň Viktor "viki-kazdič-redbull" Kazda a dvěma góly rozhodl toto krásné finále.

Potom již stříkající šampus, vítězné chorály, focení a bezmezná eufórie! HOŠI DĚKUJEM´!!!

Dovolte mi ale ještě na závěr krátké klasické shrnutí...

Když jsem se obrátil na tribuně za sebe a viděl jsem zapálené a do atmosféry zatažené rodiče v dresech Pardubic, když jsem se pak podíval na hřiště jak se tam ti naši špunti rvou o medaile - měl jsem opravdu skvělý pocit. Byli jsme po celou dobu jedna parta. Všichni jsme si tzv. "sedli" a tahali jsme za onen pověstný jeden provaz. Až by se chtělo napsat, že zlaté medaile byly logickým vyústěním celého víkendu. Ale ono to není pouze o těchto posledních dnech. To jádro kluků spolu hraje již několik let lední hokej, jsou na sebe zvyklí a vzali mezi sebe bez problémů i kolegy "nehokejisty". Loni jsme si trochu "osahali" hokejbal a odměnou a vrcholem je tento titul. Ovšem - nešlo by to bez vás - bez rodičů a prarodičů, protože se svým dětem věnujete a neváháte přinášet jim oběti ve všech směrech. Díky vám všem za to!!

A ještě jedno jméno bych rád zmínil. Je to trenér Jiří Bitnar. Kluky trénuje již několik sezón a přesně ví jakou namíchat směs tak, aby to fungovalo. S klukama to umí jako málokdo a jeho obětavost je příkladná. Odvedl poctivý kus práce a velký dík patří i jemu! Děkujeme trenére! DM

Konečné pořadí týmů :

TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice
SK Kometa Polička "A"
SK Pedagog České Budějovice
SK Kometa Polička "B" (Prostějov)
Tatran Třemošná
HBC Škoda Plzeň
HBC Nové Strašecí


Nejslušnější družstvo : HBC Škoda Plzeň
Nejmladší hráč : Matěcha Lukáš (Svítkov Stars)
Nejlepší hráčka : Teplicová Denisa (SK Kometa Polička)
Nejužitečnější hráč : Zeman Tomáš (Svítkov Stars)
Nejlepší střelec : Toman Matěj (Č. Budějovice)
Nejlepší obránce : Klodner Jan (SK Kometa Polička)
Nejlepší brankář : Pospíšil Ondřej (Prostějov)
Nejproduktivnější hráč : Toman Matěj (Č. Budějovice)
Střelec nejrychlejší branky : Tobiáš Ondřej (SK Kometa Polička) - Čas 00:05

SESTAVA NAŠEHO TÝMU:

1- BITNAR Jiří (G)2- RYBA Patrik (G), 11- MATĚCHA David, 10- VOŽENÍLEK Vojtěch, 8- ODEHNAL Matěj, 15- HRÁDEK Michal, 12- DYMÁK David, 27- NOVOTNÝ Vojtěch, 25- LAŠÁK Ján, 22- LEMBERK Jakub, 24- ZEMAN Tomáš, 6- VÁCLAVEK Daniel, 21- KAZDA Viktor, 31- SVOBODA Adam, 30- NOVOTNÝ Lukáš, 5- CEJPOVÁ Adéla, 26- KORBEL Martin, 18- LAPKA Ondřej, 20- MATĚCHA Lukáš

Nejlepším hráčem našeho týmu byl direktoriátem turnaje vyhlášen Michal HRÁDEK.